Pišem ti priču!

Logo bloga Tragači

Tragači se upuštaju u avanturu zajedničkog pisanja priče smiley! "Budimo mi malo pisci" u svom je komentaru na blogu Tragači napisala djevojčica iz Bjelovara. I tako su se sudionici bloga, djeca između 8 i 13 godina, odlučili okušati kao pisci...

Pod motom Pišem ti priču!  Gradska knjižnica Zadar poziva svoje mlade korisnike da se pridruže. Trenutno se Tragači dogovaraju oko teme (ljetne avanture skupine djece, životne priče skupine pasa i sl.) i načina pisanja (odjeljak po odjeljak ili svatko jedan dan u dnevniku...), a na pisanje se bacaju 01. kolovoza smiley.

Dragi roditelji i djeco, zajedno posjetite blog i pogledajte koje knjigeTragači čitaju, o čemu pričaju, kako teku pripreme i dogovori za pisanje priče...

Tko se želi pridružiti Tragačima u pisanju priče treba samo ispuniti online-pristupnicu na blogu, pročitati što su drugi već napisali i dopisati svoj dio priče!

Inače, Tragači: dječji čitateljski blog je virtualni čitateljski klub za djecu od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom. Osnovale su ga knjižničarke u prosincu 2011. godine s ciljem da zajedno s djecom mjesečno pročitaju i prokomentiraju jednu knjigu. Uz promoviranje čitanja kao kvalitetnog i zanimljivog načina provođenja slobodnog vremena Tragači vježbaju izražavanje i razmjenu mišljenja o pročitanom uz uvažavanje različitih stavova.

U traganju trenutno sudjeluju djeca iz 6 različitih gradova - članovi ovih knjižnica: Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar, Gradske knjižnice Slavka Kolara - Čazma, Gradske knjižnice Rijeka, Gradske knjižnice Marka Marulića - Split, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i Gradske knjižnice Zadar.
Djeca međusobno dijele preporuke za čitanje, komentiraju pročitano s ostalim blogovskim čitateljima, pišu pjesmice i razmjenjuju kreativne ideje, primaju i šire pozitivne vibracije zajedništva u čitanju, a sve to u zaštićenom okruženju pod budnim okom dječjih knjižničarki angelsmiley.

I zato, potaknite svoje dijete neka s nama s vremena na vrijeme podijeli svoje mišljenje o knjigama koje čita!