Knjige ljeta

Početna strana » Knjige ljeta
Logo Potrage za knjigom ljeta

U našem blogovskom hladu djeca i mladi glasali su za knjige koje su za njih obilježile ljeto 2012. godine. I evo rezultata: Monstrumnazija autorice Lisi Harrison pobijedila je na dječjem blogu nakon duge borbe s knjigom Tajna perona 13 Eve Ibbotson koja je zauzela drugo mjesto. Treća knjiga koja je ovoga ljeta bila vrlo popularna je Terenski vodič prvi dio i predstavnik serijala Kronika Spiderwick autorskog dvojca Tony DiTerlizzi i Holly Black.

Mladi su ovoga ljeta najviše uživali u knjizi Sumrak Stephenie Meyer iako se neko vrijeme činilo da će prevladati nešto mračniji vampirski svijet Brama Stokera i njegov Dracula koji je na kraju ipak zauzeo treće mjesto. Između njih se na drugo mjesto probio početak SveSvijeta Katherine Applegate: Potraga za Sennom.

Preostaje nam još samo da pomno proučimo komentare na blogovima i odaberemo naj-komentatore kojima ćemo uručiti nagrade na proslavi Dana Gradske knjižnice Zadar 04. listopada...

Žao ti je što je Potraga na blogovima završila?
Želiš i tijekom školske godine raspravljati o knjigama i razmjenjivati preporuke za čitanje?
Pridruži se nekom od naših brojnih Klubova čitatelja :) ili virtualnim klubovima na blogovima: Tragači su za djecu, a Knjiški frikovi za mlade!