Organizator: 
Tomica Kristić
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Utorak, Rujan 28, 2021 - 18:00 to 19:30

Tomica Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo u Novom Zelandu. Prešavši tako 40 000 km kroz 25 država i 3 kontinenta putujući kopnenim putem većinom autostopom, Tomica je završio svoj Put na drugom kraju svijeta.
Tomica je izdao i putopisnu knjigu “Putovanje u Međuzemlje”, a sadržaj koji se nalazi između korica prezentirat će kroz multimedijalno predavanje.

“Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu... A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu