kategorija: 
Organizator: 
Gradska knjižnica Zadar
Lokacija: 
Čitaonica tiska
datum/vrijeme: 
Subota, Srpanj 16, 2022 - 11:00 to 13:00
Subota, Srpanj 30, 2022 - 11:00 to 13:00

Zajedno s mladima krovni je naziv klubova koje je Knjižnica pokrenula u dogovoru s mladim korisnicima a prema njihovim iskazanim interesima. Trenutno djeluju tri kluba: Klub čitatelja za srednjoškolce, Anime klub i Dungeons & Dragons klub.  

Klub čitatelja za srednjoškolce: članovi biraju knjigu koju će svi pročitati i na sljedećem sastanku razgovaraju o svojim dojmovima (stilu pisanja, atmosferi, likovima, uvjerljivosti radnje…). Otvoreno za sve srednjoškolce koji vole čitati. 

Anime klub: članovi biraju Anime (japanski animirani film) koji će svi pogledati i na sljedećem sastanku razgovarati o dojmovima (animaciji, glazbenoj podlozi, likovima, priči…) te odigrati neku igru koju za svaki susret osmišljava drugi član kluba (Kahoot kviz, Iz kojeg je Animea ovaj lik…). Otvoreno za sve srednjoškolce koji vole gledati Anime.  

Dungeons & Dragons klub: članovi igraju fantasy društvenu igru u kojoj je jedan član voditelj koji stvara okvir priče, ostali članovi odabiru svoje fantastične likove iz Dungeons & Dragons svijeta i onda svi zajedno kreiraju novu pustolovnu priču. Zbog ograničenog broja igrača, ovaj klub ne prima nove članove dok ne završi započeta priča.