Izložba fotografija o zadarskim bedemima nastala je u sklopu projekta Grada Zadra: "Zadar Baštini – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020". Pripremljena je kao uvod u projekt i prvi put izložena u prostoru Kneževe palače u sklopu najave Projekta. U Kneževoj palači izložba mogla se razgledati od 9. do 16. studenog 2017. godine. Izložba se sastojala od tri dijela, od kojih su dva ovdje izostavljena (jedan dio izložbe bio je tematski blok o Kneževoj i Providurovoj palači, a drugi je predstavljao sam projekt, tj. što je sve potrebno da bi se realizirao jedan projekt financiran od Europske zajednice). 

Dio izložbe o bedemima ponovno je izložen u Gradskoj knjižnici Zadar - od 20. do 25. studenoga 2017. godine povodom Dana grada Zadra i vijesti o uvrštenju Bedema zadarskih pobuna na UNESCO-v popis svjetske baštine.

Fotografije prikazuju neke od promjena na zadarskim bedemima u posljednjih stoljeće i pol. Namjera je bila ukazati da su bedemi "živo tkivo" i da se njihov izgled kroz vrijeme mijenja - iako ih se možda doživljava kao nešto monolitno i nepromjenjivo. Odabrane fotografije uglavnom prikazuju sjeverno i istočno lice gradskih bedema: prostor gradske luke i prostor između Parka kraljice Jelene i zgrade "Narodnog lista" (bivša "Tehnička škola", tj. Zgrada Bakmaz).  

Autori izložbe su Nevena Štokić (Narodni muzej Zadar) i Mladen Masar (Gradska knjižnica Zadar). 

Zadnja izmjena: 13. prosinca 2018.