Besplatna pomoć u učenju

Početna strana » Besplatna pomoć u učenju
Besplatna pomoć u učenju
Program Besplatna pomoć u učenju za djecu iz obitelji slabijega imovinskog statusa započeo je početkom školske godine 2010./2011. Zamišljen je kao sinergija volontera, učenika i Knjižnice: volonteri ulažu dobru volju, znanje i vrijeme, učenici želju za znanjem i spremnost na rad, a Knjižnica daje prostor i koordinira susrete. 
 
Na volontiranje su pozvani prvenstveno zaposleni i nezaposleni profesori, apsolventi s položenom pedagoškom grupom predmeta te profesori u mirovini. Prijave volontera primaju se kontinuirano tijekom školske godine putem online obrasca. Učenici najčešće traže pomoć oko matematike, fizike i engleskog jezika pa je najveća potreba za volonterima koji mogu pomoći u savladavanja gradiva iz navedenih predmeta.
 
Pomoć u učenju najčešće se odvija individualno jedan sat tjedno, međutim način i ritam rada određuju se prema potrebama učenika i mogućnostima volontera. Učeniku se pomaže sve dok ne savlada problematično gradivo i ispravi negativne ocjene, odnosno dok volonter i učenik ne procijene da učenik dalje može samostalno učiti
 
S obzirom na to da je program prvenstveno usmjeren na pomoć djeci iz obitelji slabijega imovinskog statusa, prednost imaju djeca nezaposlenih roditelja, djeca iz obitelji s troje i više djece te djeca bez jednog roditelja.
 
Prijave učenika odvijaju se u pravilu početkom listopada putem online obrasca, a traju do popunjenja mjesta, odnosno dok se ne prijavi 25 učenika. Prema redoslijedu prijave, formira se lista čekanja za pojedine predmete. 
 
Povezivanje s volonterima obavlja se prema redoslijedu prijava učenika i raspoloživom broju volontera.
 
Prijave učenika u školskoj godini 2019./2020. više se ne primaju - mjesta su popunjena.