Zadar čita 2017.

Zadar čita 2017.
„Zašao neki momak u Šumu Striborovu, a nije znao
da je ono šuma začarana i da se u njoj
svakojaka čuda zbivaju."
Ivana Brlić-Mažuranić: Šuma Striborova
 
U cilju poticanja i razvijanja potrebe, navike i kulture čitanja kod svih skupina korisnika i naših sugrađana, Gradska knjižnica Zadar nastavlja s manifestacijom ,,Zadar čita". 
Za temu je izabrana ,,Šuma Striborova", prva u nizu bajki u ,,Pričama iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić, čiju smo stotu obljetnicu od prvog izdanja obilježili prošle godine (Matica hrvatska, 1916.). Dodatni motiv za temu je književna i kulturološka ostavština Ivane Brlić-Mažuranić i prigoda za prisjećanje na jednu od najvećih hrvatskih književnica, hrvatskog Andersena.
 
Tijekom proteklih osam godina, u manifestaciju ,,Zadar čita" uključili su se brojni vrtići, škole, knjižnice, udruge i pojedinci, što je potvrda vrijednosti i važnosti ovog programa.
Vjerujemo da ćete nam se pridružiti i ove godine i sudjelovati u manifestaciji koja se održava od 24. do 28. travnja 2017. godine.
 
U Gradskoj knjižnici Zadar program koordiniraju Matea Bakmaz ([email protected]) i Žozefina Žentil Barić ([email protected]) i možete im se obratiti za pomoć u pripremi i organizaciji u vašim sredinama.
 
Prijedloge programa koje planirate provesti možete dostaviti na obrascu u prilogu do 31. ožujka 2017. godine na adresu elektroničke pošte: [email protected] .
 
Datoteka za preuzimanje: